3 Aralık 2009 Perşembe

mucize süt....



(şunun tatlılığına bakın.... bunun sütü içilmez mi??)


anne sütüne en yakın süt olan mucize süt keçi sütü...
size bu mucize sütün yararlarından bahsetmek istiyorum ...

  • Keçi sütünün yağ molekülleri daha ufak ve proteinin oluşturduğu pıhtı daha yumuşak olduğu için sindirimi inek sütünden daha kolaydır.


  • Keçi sütü proteininin kolay hazmı, bebeklerin beslenmeleri, hasta ve sakat kimselerin diyetlerinde pratik ve özel bir yere sahiptir.Keçi sütünün kolay hazmı bebeklerde normal olarak zaten zor olan sindirim işlemi ve yetişkinlerde de ketozis ve karaciğer hastalıklarında ayrı bir önem taşır.


  • Stres-gerginlik, sinirsel nedenlerle hazımsızlık ve kabızlık durumlarında da keçi sütünün kolay hazmı ve yüksek B1, B2 vitamin içeriği yararlı olmaktadır.



  • İlaçların kullanılmasını gerektiren hazım sorunlarında ve peptik ülserlerin tedavisinde keçi sütünün yüksek “buffer” özelliği yarar sağlar.


  • Keçi sütünün yüksek “fosfat” içeriği, ülkemizi gibi yeterince et ve balık tüketemeyen toplumlarda beslenmeye önemli bir katkı sağlar.


  • Özellikle bebeklerde sok görülen ve ani ölümlere de neden olan olabilen inek sütü ve ürünlerine olan alerjik durum keçi sütleri için geçerli değildir. Bu nedenle keçi sütü ve mamulleri bu gibi kişilerin beslenmesinde yardımcı olabilir.


  • Keçi sütü bileşimi, bebek beslenmesinde sulandırılarak verildiğinde inek sütünden daha fazla olarak anne sütüne benzer yapıdadır.


  • Keçi sütünün düzenli olarak tüketilmesinin, egzama, astım, sindirim rahatsızlıkları, varisle ilgili bazı rahatsızlıkların ve alerjik durumların tedavisinde yararlı olmaktadır. Bu nedenle birçok Avrupa ülkesinde keçi sütünden yapılan mamuller özel sağlık dükkanlarında (Health Shop) özel fiyatlarla satılmaktadır.


  • Keçi sütü genellikle diğer sütlerden daha az mikroorganizma içerir. Ayrıca kokusuz ve beğenilen özellikte keçi sütü üretilebilir ve üstün nitelikli değerli süt ürünlerine işlenebilir.

keçi sütündeki kalsiyum oranı da anne sütünden dört kat daha fazla imiş... bu da bebeklerimizin ve çocuklarımızın diş ve kemik gelişimi için önemli bir ayrıntı...
keçi sütü, vitamin a, fosfor, magnezyum ve selenyum açısından anne sütüne yakın imiş...
bebeklerimize, çocuklarımıza keçi sütü içirmeye çalışalım....
tabii ki doktorlarımıza danışarak...
bu mucize sütten neden faydalanmayalım ki????
Rabbimizin bize bir armağanı...
he bu arada günlük keçi sütü bulma imkanımız bile var...
tabi bu ara keçiciklerin hamile kalma dönemi olduğu için sütler iyice azaldı ama ilkbahara doğru bol bol bulabilirsiniz...
afiyet bal şeker olsun...
kuzucuklarımıza şifa olsun...



    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder